2018provlimatismotext

Καλό είναι να ακούει ο λαός σε τηλεμαχία (debate) όλους μαζί τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Καλό είναι να προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα έστω με αυτό τον τρόπο. Καλό είναι όμως και να αντιλαμβάνεται αυτά που συμβαίνουν την ίδια ώρα σχετικά με τις εκλογές.

Την ώρα που όλα τα κόμματα που υπέγραψαν το 3ο Μνημόνιο προσπαθούσαν στο debate να δικαιολογήσουν την υπογραφή τους, την ώρα που το καθένα από αυτά προσπαθούσε να πείσει το λαό ότι θα τιμήσει την υπογραφή του, θα εφαρμόσει όλες τις αντιλαϊκές υποχρεώσεις, που απορρέουν από τα τρία μνημόνια, αλλά ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να μειώσει τις συνέπειες από την εφαρμογή των μνημονίων, επεμβαίνει η Ε.Ε. και τους... χαλάει την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Γιούνκερ, στέλνει ένα αυστηρό, μήνυμα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε πρέπει να τηρηθεί», ξεκαθάρισε. «Αν δεν γίνουν σεβαστοί οι κανόνες αυτή τη φορά η αντίδραση της Ευρώπης θα είναι διαφορετική». Εμμέσως πλην σαφώς υπενθυμίζει τον υπαρκτό κίνδυνο ενός Grexit.

Ο Γιούνκερ έχει δύο αποδέκτες:

  1. Κουνάει απειλητικά το δάχτυλο σε καθένα από τους αρχηγούς που υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται μετεκλογικά να συζητήσει κάτι που θα ήταν έξω από τα πλαίσια του μνημονίου. Με άλλα λόγια, τους θυμίζει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί σ΄ αυτά που λένε. Μπορούν να χρησιμοποιούν όποιο άλλοθι τους βολεύει και να τάζουν ότι τους κατέβει στο μυαλό αλλά την επόμενη των εκλογών θα πρέπει να εισπράττουν όλα τα ποσά που απαιτούνται για να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων. Τελεία και παύλα.

  2. Προειδοποιεί ταυτόχρονα και τον Ελληνικό λαό ότι μπορεί μέσα από το debate να διαλέξει ποιον θα ψηφίσει, αλλά από την επομένη των εκλογών θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να υποστεί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχονται στο μνημόνιο.

Πιο καθαρά δε μπορούσε να μιλήσει.

Πιο κυνικά δε μπορούσε να επέμβει.

Ας θυμηθούμε ότι δηλώσεις σαν κι αυτές του Γιούνκερ είχαν γίνει και στο παρελθόν και από άλλους “εταίρους”. Να σκεφτούμε πως άλλες τόσες εκβιαστικές δηλώσεις θα επαναληφθούν και στο μέλλον.

Ας σκεφτούμε και λίγο πιο βαθιά:

Όλα τα κόμματα, υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο δήλωσαν ότι θα τιμήσουν την υπογραφή τους. Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα διαφορετικό, τίποτα καλό από αυτά τα κόμματα. Τα ψεύτικα χαμόγελα, οι στημένοι καβγάδες και οι ανέξοδες υποσχέσεις μπροστά στις κάμερες είναι σκέτη κοροϊδία.

To debate ήταν μια σωστά σκηνοθετημένη παράσταση με ένα χιλιοπαιγμένο σενάριο.Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Και ο Δημήτρης Κουτσούμπας τι είπε;

Το ΚΚΕ δεν υπέγραψε κανένα από τα 3 μνημόνια. Αντίθετα οργάνωσε και υποστήριξε εκατοντάδες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του λαού. Γι αυτό δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει ξεκάθαρα την αλήθεια. Δηλώνει:

  • Όποια κόμματα μπουν στην κυβέρνηση θα εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που υπόγραψαν.

  • Όποια κόμματα υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο και δεν μπουν στην κυβέρνηση θα συνεχίσουν να κάνουν ότι έκαναν μέχρι τώρα: να κοροϊδεύουν το λαό και να καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως δεν κάνει τους σωστούς χειρισμούς.

Χωρίς ενοχές, μακρυά από κολακείες και ψεύτικες υποσχέσεις ο ΓΓ του ΚΚΕ υποστήριξε πως ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο εκτός από το δρόμο του αγώνα. Χωρίς ξεκάθαρο μέτωπο προσανατολισμένο ενάντια στην ΕΕ και τις πολιτικές της, ούτε φιλολαϊκά μέτρα μπορούν να παρθούν, ούτε απαλλαγή από το χρέος και τα μνημόνια μπορούν να υπάρξουν. Ο δρόμος είναι ένας. Αυτός που ήταν πάντα: Ο δρόμος του αγώνα. Αυτόν ακολούθησε μέχρι τώρα το ΚΚΕ, αυτό ξέρει να διεξάγει, αυτόν χρειάζεται ο λαός και αυτόν ακολουθεί απαρέγκλιτα.

Η αυλαία έπεσε. Τα κανάλια συνεχίζουν να ασχολούνται με το ποιος αρχηγός κέρδισε και ποιος έχασε. Αυτή η λογική είναι κάλπικη. Είναι αποπροσανατολιστική. Δεν έχει καμιά πρακτική αξία για την επόμενη μέρα. Όποιο κόμμα και να επιλέξει ο λαός από αυτά που υπογράψανε το 3ο μνημόνιο θα βγει ζημιωμένος.

Όποια κυβέρνηση με πρώτο το ένα ή το άλλο κόμμα σχηματισθεί θα τσακίσει το λαό.

H παράσταση με το debate τέλειωσε.

Παρόμοιες παραστάσεις και εκβιαστικά διλήμματα στα ΜΜΕ θα προβάλλονται καθημερινά μέχρι την παραμονή των εκλογών.

Αγρυπνείτε!...

Comments are now closed for this entry