2018provlimatismotext

Η “σκληρή διαπραγμάτευση” της νέας κυβέρνησης στο Eurogroup, που χαρακτηρίζεται μάλιστα από μερικούς και σαν “πάλη μέσα στο λάκκο των λεόντων”. Συνοδεύεται από καλέσματα για διαδηλώσεις συμπαράστασης στις πλατείες. Παραθέτουμε κατά λέξη ένα από τα καλέσματα, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και το σχολιάζουμε τμηματικά:

  

Εμείς από την δική μας πλευρά πρέπει να κρατηθούμε μονοιασμένοι,

  

Εμείς; Ποιοι εμείς; Εκμεταλλευόμενοι και εκμεταλλευτές μαζί; Λαός και κεφάλαιο μονοιασμένοι; Με ποιο τρόπο; Να μονοιάσει ο λαός με τα αφεντικά, που ευθύνονται για τη φτωχοποίησή του;

να συσπειρωθούμε γύρω απ΄ αυτή τη διαπραγμάτευση,

 

Ποιο είναι το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης; Στις Ελληνικές διεκδικήσεις δεν συζητείται ούτε η ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ούτε η αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε η επιστροφή των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε οι ληστεία της δημόσιας περιουσίας, ούτε η υποβάθμιση των δικαιωμάτων σε υγεία, πρόνοια, παιδεία και άλλους κοινωνικούς τομείς.

να μην φοβηθούμε και με πάθος να υποστηρίξουμε το δίκιο μας εντός και εκτός Ελλάδας. 

 

Φτάνει να είναι κανείς ατρόμητος και παθιασμένος; Μόνο όποιος έχει σαφείς στόχους και συγκεκριμένα όπλα για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο δε φοβάται.

Δεν υπάρχει ακόμη επαρκής οργανωμένη αντίσταση του λαού απέναντι στην επίθεση των δανειστών, του ξένου κεφαλαίου. Δεν υπάρχει αντίσταση που να ανταποκρίνεται στο ύψος των προβλημάτων. Με κατεστραμμένη την παραγωγική βάση της χώρας, χωρίς στόχο την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, χωρίς οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης πως θα αντιμετωπίσει ο λαός τη λυσσασμένη οικονομική επίθεση του κεφαλαίου;

Αν τα κάνουμε όλα αυτά η συμφωνία θα γύρει προς τις δικές μας θέσεις

 

Ποιες είναι οι δικές μας θέσεις; Μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο και αναδιανομή των φορολογικών επιβαρύνσεων για το λαό; Αυτές είναι οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.

και εν τέλει όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα βγουν κερδισμένοι.

 

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν τα ίδια προβλήματα με τον Ελληνικό λαό. Το 20% του πληθυσμού των λαών της Ευρώπης ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Η λαοί δεν βγαίνουν, ούτε μπορούν να βγουν κερδισμένοι όσο το κεφάλαιο είναι στην εξουσία.

Βρείτε πόστα σε δρόμους και πλατείες, φτιάξτε τα πανό σας, επικοινωνήστε με τους φίλους και τους γνωστούς σας εδώ και στο εξωτερικό και διαλαλήστε το δίκιο σας! 

 

Είναι ακόμη νωπή η μνήμη που ο Ελληνικός λαός γέμισε με αγανακτισμένους τις πλατείες βοήθησε. Τι κατάφερε; Η φτωχοποίησή του συνεχίστηκε και φασιστικές συμμορίες βρήκαν την ευκαιρία να αποχτήσουν λαϊκό έρεισμα.

Η παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις που λαοί οδηγήθηκαν στην καταστροφή επειδή γέμιζαν αποπροσανατολισμένοι τις πλατείες. Παρόμοιες λαϊκές διαδηλώσεις βοήθησαν το Χίτλερ να προετοιμάσει το Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Λαός χωρίς ταξικό προσανατολισμό, χωρίς επαρκή οργάνωση, δεν έχει καμιά απολύτως πιθανότητα να βρει το δίκιο του, να σπάσει τα δεσμά του.

Ο πόλεμος τώρα ξεκινά. 

 

Κανένας πόλεμος δεν ξεκινά τώρα. Ο Πόλεμος έχει ξεκινήσει εδώ και αιώνες. Είναι ο ένας και μοναδικός πόλεμος: ο ταξικός. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι οικονομικοί, πολιτικοί, ψυχροί και θερμοί πόλεμοι είναι έκφραση και συνέπεια αυτού του πολέμου. Η λαϊκή απογοήτευση που διαδέχεται τις ελπίδες των "στημένων" πολέμων είναι το βαρύ τίμημα. Κι αυτό θα βρούμε αύριο μπροστά μας.Για να κερδίσει ο λαός τον πόλεμο που του έχεικυρήξει η αστική τάξη θα πρέπει να δίνει τις μάχες οργανωμένος, αποφασισμένος και ταξικά συνειδητοποιημένος. Πρέπει να πάψει να αγοράζει πραμάτειες από το παζάρι των ελπίδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο λαός έχοντας επιλέξει τη νέα κυβέρνησή του ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ”να πιάσει πόστα σε πλατείες και δρόμους”. Βάζει για μια ακόμη φορά πλάτη για να στηρίξει τις ελπίδες του. Σύντομα θα δούμε το βαθμό της απογοήτευσής του,καθώς και το πόσο μεγάλα και επικίνδυνα θα είναι τα νέα αδιέξοδα στα οποία οδηγείται.

 

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση