2018provlimatismotext

 Κυκλοφορεί ένα ηχητικό ντοκουμέντο (Youtube) που διαδίδεται μέσω email. Η φωνή αποδίδεται στον Α. Σαμαρά.Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε το ύποπτης προέλευσης χυδαίο ηχητικό ντοκουμέντο, που δεν αναφέρει την πηγή προέλευσής του. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να προσέξουμε το συμπέρασμά του, που λέει ότι:

 

ilithioi

 Ό εστί μεθερμηνευόμενον: οι πολιτικοί τύπου Σαμαρά είναι ηλίθιοι και υπάρχουν επειδή υπάρχουν βλάκες που τους ψηφίζουν. Ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση που έχει κάθε ψηφοφόρος, είναι σωστό αυτό το συμπέρασμα ή όχι; Με άλλα λόγια φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι του λαού για τα βάσανά τους επειδή επιλέγουν ηλίθιους πολιτικούς; Δηλαδή ευθύνονται τα ίδια τα θύματα επειδή κάνουν λαθεμένη επιλογή θύτη;

 

Είναι ηλίθιοι οι πολιτικοί;

 Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν όλων των ειδών πολιτικοί. Πολυμαθείς, έξυπνοι, διορατικοί, υψηλής, μέτριας αλλά και χαμηλότερης νοημοσύνης. Αν μελετήσει κανείς επίσημα κείμενα και απομνημονεύματα πολιτικών εύκολα θα επιβεβαιώσει αυτό το συμπέρασμα. Το επίπεδο νοημοσύνης και οι προσωπικές ικανότητες ενός πολιτικού οπωσδήποτε σχετίζονται με την πολιτική μιας χώρας αλλά δεν αποτελούν τη βασική αιτία της. Επιλέγουμε ένα-δυο γνωστά παραδείγματα.

 

Παραδείγματα από το διεθνή χώρο

 Ο Άγγλος πρωθυπουργός Τσόρτσιλ θεωρήθηκε ευφυής πολιτικός. Οι πολιτικές αποφάσεις του όμως ήταν καταστροφικές. Δεν άνοιξε στην αρχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το περίφημο δεύτερο Μέτωπο, όπως είχε συμφωνηθεί με τη Σοβιετική Ένωση. Η πράξη αυτή οδήγησε στην παράταση του πολέμου δηλαδή στο θάνατο πολλών επιπλέον εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο ίδιος πολιτικός, μετά το τέλος του πολέμου, με την ωμή στρατιωτική επέμβασή του στην Ελλάδα, με μισθοφόρους, δοσίλογους και ταγματασφαλίτες οδήγησε τη χώρα μας στον εμφύλιο και τσάκισε την απόφαση του Ελληνικού λαού για λαϊκή κυριαρχία και ειρήνη.

 Οι πολιτικές αποφάσεις του προκατόχου του, Τσάμπερλεν, ήταν συνεχώς λαθεμένες. Βοήθησαν τον Χίτλερ να προπαρασκευάσει, να οργανώσει και να ξεκινήσει τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Τσάμπερλεν δεν καταγράφηκε ως ιδιαίτερα ευφυής αλλά δεν ήταν και ηλίθιος. Τις λαθεμένες αποφάσεις του τις καθοδηγούσε το τυφλό ταξικό μίσος του για την τότε νεοσύστατη Σοβιετική Ένωση.

 

Παραδείγματα από το Ελληνικό χώρο

 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει σημαντική ευθύνη για τη Μικρασιατική καταστροφή. Εκατομμύρια ήταν οι νεκροί, οι τραυματίες και οι ξεριζωμένοι. Σαν ηγέτης της αστικής τάξης χρησιμοποίησε την ευφυΐα του για να υπερασπίσει τα συμφέροντά της. Κανείς δεν τον θεωρεί ηλίθιο για τις καταστροφικές έως εγκληματικές πολιτικές επιλογές του. Στο Βενιζέλο ανήκει η πατρότητα του Ιδιώνυμου με το οποίο διώχθηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν λαϊκοί αγωνιστές. Σήμερα η αστική τάξη τον αποκαλεί “εθνάρχη”.

 Κανείς δεν κατηγόρησε έναν άλλο “εθνάρχη”, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για ηλιθιότητα, που πρωτοστάτησε στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, που απομυζά τον Ελληνικό λαό. Ο ίδιος θεωρούσε την απόφαση της ένταξης πριν απ΄ όλα πολιτική. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια εξαθλιωμένοι στην Ελλάδα και ο λαός της συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα της ένταξης στην ΕΕ.

 Ας ρίξουμε μια ματιά και στους ψηφοφόρους.

 

Είναι βλάκες οι ψηφοφόροι;

 Η τεράστια πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι άνθρωποι του λαού. Η νοημοσύνη και τις γνώσεις τους καλλιεργούνται ως επί το πλείστον μέσα από συγκεκριμένα κανάλια. 

  • Η οικογένεια συνήθως δεν διαθέτει τη συνείδηση, τις γνώσεις, το χρόνο ακόμη και τις ικανότητες που απαιτούνται για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

  • Η παιδεία, με το αναχρονιστικό περιεχόμενό της, δεν οδηγεί στη φιλομάθεια. Τσακίζει τις πνευματικές ανησυχίες της νεολαίας. Την απομακρύνει από τη διαλεκτική σκέψη. Στόχο έχει να προετοιμάζει κατάλληλα γρανάζια για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου.

  • Η εργοδοσία στη συνέχεια τσαλακώνει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, περιθωριοποιεί και εξαθλιώνει μεγάλο μέρος τους, στέλνοντας εκατομμύρια άτομα στην ανεργία και την υποαπασχόληση.

  • Τα ΜΜΕ και το ίντερνετ καλλιεργούν τη βία, το φόβο, τον ψευτο-ηρωισμό, τον παρασιτισμό, την υποκουλτούρα, και προβάλλουν τα “είδωλα” και τα “ιδανικά” του καπιταλισμού. 

Όλα αυτά φανερώνουν, πως κάθε άνθρωπος του λαού από τη στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι να πεθάνει χειραγωγείται και βιάζεται πνευματικά με χίλιους δυο τρόπους. Επομένως, όταν σε κάποιες βασικές επιλογές του ενεργεί αντίθετα από το συμφέρον του, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι βλάκας. Άλλοι παράγοντες πατρονάρουν τις μικρές και μεγάλες αποφάσεις του.

 

Συμπέρασμα που αφορά και τις επόμενες εκλογές

 Οι πολιτικοί δεν είναι ηλίθιοι. Καθένας τους έχοντας κάποια υψηλή, μέτρια ή χαμηλή νοημοσύνη υπηρετεί μία κοινωνική τάξη. Με τις πολιτικές του αποφάσεις μπορεί να γίνει δυνάστης του λαού ή λαϊκός ηγέτης. Μόνο από αυτό κρίνονται τελικά οι πολιτικοί ηγέτες και όχι από τις προσωπικές τους ικανότητες.

 Οι ψηφοφόροι δεν είναι βλάκες. Καθένας αποφασίζει για τη ζωή του και συμβάλλει στην κοινωνική εξέλιξη κάτω από την πνευματική και ψυχολογική πίεση που εξασκεί και τα εμπόδια, που παρεμβάλλει η άρχουσα τάξη. Ενεργεί και αποφασίζει ανάλογα με το βαθμό που καταφέρνει να αναπτύξει την ταξική του συνείδηση. Παλεύει να σπάσει τα δεσμά του και συνολικά κρίνεται από την ιστορία ανάλογα με αυτή την προσπάθειά του.

 Τι συνέπειες έχουν οι εκφράσεις αυτού του είδους για “ηλίθιους πολιτικούς και βλάκες ψηφοφόρους”; Προέρχονται από το οπλοστάσιο του Ψυχολογικού Πολέμου που αποπροσανατολίζει τους ψηφοφόρους και στέλνει άλλους στην αποχή και άλλους σε φασιστικές επιλογές.

 Ο λαός “έχει καεί” από τους πολιτικούς, που υπηρετούν την αστική τάξη, οποιουδήποτε διανοητικού επιπέδου. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο λαός, ότι κάθε πολιτικός ανεξάρτητα από τις προσωπικές του ικανότητες υπηρετεί συνειδητά ή ασυνείδητα είτε το λαό είτε το κεφάλαιο.

 Οι “εξυπνάδες” αυτού του τύπου, που σερβίρονται στο διαδίκτυο είναι ύποπτες και αποκρύπτουν τις πραγματικές αιτίες για τα βάσανα του λαού. Χρειάζεται προσοχή. Όλο και περισσότερα τέτοια κείμενα θα κυκλοφορούν πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015. Στόχος τους είναι να οδηγήσουν τους ψηφοφόρους στο μαντρί των έξυπνων” αστών πολιτικών.

 

Διαβάστε ακόμη: Φοβάμαι την πολιτική, τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους.

 

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση