provlimatismoi top banner 2019

Κι ήρθαν τα πάνω κάτω. Κι εκεί που έφτυναν τα κόμματα που εναλλάσσονται εδώ και δεκαετίες στην εξουσία τώρα γλύφουν. Τώρα που χρειάζονται τους νοσοκομειακούς γιατρούς τους ραίνουν με βάγια και ωσαννά, κι όταν επιστρέψουμε στην περιβόητη κανονικότητα θα αρχίσουν να τους ξανασταυρώνουν. Θα τους βαφτίζουν

ta psemata ImgF

συλλήβδην “φακελάκηδες, θα θεωρούν ότι αυτοί φταίνε για την κατάντια του ΕΣΥ, θα μειώνουν τον αριθμό τους γιατί είναι χαραμοφάηδες και άλλα τέτοια γνωστά. Έτσι δεν έλεγε ο πολύς Άδωνις, όταν ως υπουργός υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά έπαιρνε πάνω του την τιμή και τη δόξα των απολύσεων των γιατρών του ΕΣΥ επιμένοντας πως είναι δικές του και όχι του Τόμσεν;

        Τώρα βέβαια με τον κορονοϊό ακόμα και οι έχοντες, οι επώνυμοι και οι πάσης φύσεως μεγαλοσχήμονες τρέχουν για νοσηλεία στον Ευαγγελισμό και όχι στις ιδιωτικές κλινικές που χρηματοδοτούν. Οι κύριοι των ιδιωτικών κλινικών δε λερώνουν τα χεράκια τους. Αυτοί μόνο να τα παίρνουν ξέρουν εκμισθώνοντας τα κρεβάτια από τις ΜΕΘ τους στο δημόσιο έναντι ποσών που παραπέμπουν στο μαυραγοριτισμό της κατοχής.

        Τί πρέπει να συμβεί πια για να καταλάβουμε όλοι μας σε βάθος το παιγνίδι της ληστείας των εργαζομένων για τη χρηματοδότηση του “ιδιωτικού τομέα”; Συνηθίσαμε να τρώμε κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνουμε ή με την άθλια προπαγάνδα τους μας έχουν κάνει κι εμάς σαν τα μούτρα τους; Φτάσαμε να μην ενδιαφερόμαστε παρά μόνο για το τομάρι μας. Αργεί όμως να χτυπήσει το κακό και τη δική μας πόρτα;Στη διερεύνηση των εγκλημάτων για να βρεθεί ο ένοχος η έρευνα ξεκινά από το ποιος είχε το κίνητρο και ποιος βγήκε ωφελημένος. Γιατί δεν σταματάμε τις άγονες και χαοτικές περιπλανήσεις και δεν το εφαρμόζουμε και στον τομέα της δημόσιας υγείας; Στην περίπτωσή μας αυτός που έχει το κίνητρο και το κέρδος είναι το κεφάλαιο και ο λαός ο ες αεί χαμένος.

        Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την “επόμενη μέρα” για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Η επόμενη μέρα ήρθε και είναι το σήμερα και τα συμπεράσματα βγαίνουνε κάθε μέρα και κάθε στιγμή ακούγοντας τον αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών. Διαβάζοντας την αναλογία 100.000 άνθρωποι για 6 κλίνες ΜΕΘ. Μαθαίνοντας ότι οι μάσκες δε φτάνουνε για όλους, ότι τα αντιδραστήρια για τα τεστ είναι ελάχιστα, ότι αν οι νοσούντες αυξηθούν θα πρέπει να αποφασίζουν οι γιατροί για το ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι, ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Ότι και με συμπτώματα κορονοϊού ακόμα θα πρέπει να μένουμε στο σπίτι μας κι αν είμαστε τυχεροί θα ζήσουμε αλλιώς θα πεθάνουμε μόνοι κι αβοήθητοι για να προστατευθεί το δημόσιο σύστημα υγείας που κινδυνεύει να καταρρεύσει αν πάμε στα νοσοκομεία να ζητήσουμε την περίθαλψη που δικαιούμαστε, την περίθαλψη για την οποία έχουμε πληρώσει από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να δουλεύουμε.. Ότι στα εργοστάσια και στις μεγάλες εταιρείες εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν κατά παράβαση κάθε οδηγίας και κανονισμού ασφαλείας.

        Τόσα που ξέρουμε πια, τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε;

        Η επόμενη μέρα ας είναι μόνο για δράση συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική, τιμωρητική.

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση