2018provlimatismotext

Μακάρι να ήταν εύκολο να διαβάσει και να απαντήσει κανείς στις σκέψεις όλων των ανθρώπων. Ένας αναγνώστης μας αφού διάβασε το άρθρο μας “Όλοι μαζί μπορούμε” μας έστειλε την εξής ερώτηση: “Τον Tούρκο δεν τον βλέπω κάπου θα είναι κρυμμένος .....δεν μπορεί!!!!!”.

Σωστή και εύλογη ερώτηση. Που βρίσκεται λοιπόν κρυμμένος ο Τούρκος; Για να τον βρούμε πριν απ΄ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για ποιον Τούρκο μιλάμε. Όλοι οι Τούρκοι δεν είναι ίδιοι, όπως και όλοι οι Έλληνες δεν είναι ίδιοι. Ας αρχίσουμε να ψάχνουμε προσεκτικά.

Ο κρυμμένος Τούρκος.

Ο αναγνώστης μας προφανώς μιλάει για τον Τούρκο, που μας απειλεί την Ελλάδα. Τον Τούρκο που κατέχει τη Βόρεια Κύπρο. Τον Τούρκο που θα ήθελε δική του όλη τη Θράκη. Τον Τούρκο που αφιονίζεται στην οσμή του πετρελαίου, είτε αυτό βρίσκεται στη Μοσούλη, είτε στο Αιγαίο. Αυτός ο Τούρκος είναι πασίγνωστος και έχει όνομα. Είναι τα Τουρκικά μονοπώλια.

  • Κρύβεται πίσω από το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή τα αστικά κόμματα, οποιονδήποτε αρχηγό κι αν έχουν , Ετζεβίτ, Ντεμιρέλ, Τανσού Τσιλέρ, Τουργκούτ Οζάλ, Ερντογάν, κ.α.

  • Κρύβεται πίσω από ψευδεπίγραφες λέξεις, όπως πατρίδα, θρησκεία, κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία κλπ για να νομιμοποιήσει τους βομβαρδισμούς στην Κύπρο, το Ιράκ, τη Συρία, το Κουρδιστάν. Συμμετέχει στις επιχειρήσεις του πολυεθνικού κεφαλαίου μέσω των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων. Τα κέρδη του σκορπίζουν τη δυστυχία και στάζουν αίμα.

  • Κρύβεται πίσω από τις πικραγαπητικές σχέσεις με τον Μπους, τον Ομπάμα, τη Μέρκελ, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, ανάλογα με το ποιος εξυπηρετεί κάθε φορά τα συμφέροντά του. Αγκαλιές, χειραψίες, φιλιά, μυστικά, αλλά και πισώπλατα μαχαιρώματα.

Κι άλλος ένας Τούρκος κρυμμένος

Είναι η πλειοψηφία του Τουρκικού λαού, που αγαπά τον τόπο που γεννήθηκε, που παράγει με τον ιδρώτα του τον κοινωνικό πλούτο. Αυτός ο Τούρκος δεν έχει να μοιράσει τίποτα με τον Ιρακινό, το Σύρο, τον Έλληνα. Ακολουθώντας την ηγεσία της αστικής τάξης χύνει το αίμα του στις πολεμικές επιχειρήσεις, που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Χωρίς οι επιλογές του να λύνουν το δικό του πρόβλημα δημιουργούν προβλήματα στους άλλους.

  • Κρύβεται μπερδεμένος μέσα στους λαβύρινθους της θρησκοληψίας και της αμορφωσιάς του, ακόμη κι όταν είναι εγγράμματος. Βομβαρδίζεται συνεχώς και ανελέητα από τα ψυχολογικά πυρά του Αόρατου Πολέμου όπου κι αν βρίσκεται, στο σχολείο, στο τζαμί, στους εργασιακούς χώρους, παντού. Τα αστικά ΜΜΕ του προσφέρουν την καθημερινή δόση που τον κάνει ανίκανο να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, αυτά που παράγει με το μόχθο του.

  • Κρύβεται στο καβούκι του μόνος κι έρημος. Παρακολουθεί τον κόσμο από τον καναπέ. Φοβάται να σηκώσει κεφάλι. Νομίζει πως μπορεί να τα καταφέρει σαν τον Χατζηαβάτη, προσκυνώντας πότε τον ένα και πότε τον άλλο υποψήφιο σωτήρα.

  • Κρύβεται χωρίς να το καταλαβαίνει πίσω από τη νομιμοποίηση των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας, που βλάπτουν και τον ίδιο.

Να όμως κι ένας Τούρκος που δεν κρύβεται αλλά... τον κρύβουν

turk-gre1Είναι διαφορετικός αυτός ο Τούρκος. Είναι το πρόπλασμα του αυριανού Τούρκου, το κομμάτι του λαού, που αγωνίζεται ταξικά για τα δικά του συμφέροντα και τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας.

  • Τον κρύβουν όταν απεργεί για να μη μεταδώσει το μικρόβιο της απεργίας και στους άλλους.

  • Τον κρύβουν μέσα σε μαγειρεμένες στατιστικές όταν είναι άνεργος και πεινάει.

  • Τον κρύβουν όταν διαδηλώνει. Τον χαρακτηρίζουν τρομοκράτη και τον τιμωρούν με εκσυγχρονισμένους μεσαιωνικούς νόμους.

  • Τον κρύβουν σε μπουντρούμια κι εξορίες επειδή αρνείται να σκύψει το κεφάλι.

Διότι είναι αυτός που δεν κρύβεται αλλά ξεσκεπάζει αυτούς που κρύβονται..

Στα φανερά μια... “κρυφή” σκέψη

Ένας τέτοιος “αλλιώτικος” άνθρωπος βρίσκεται σε κάθε καπιταλιστική χώρα; Ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες θα δυσκολευτούμε να βρούμε διαφορές ανάμεσα σ΄ αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία, στην Ελλάδα, και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες.

 

 

turk-gre2-3

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση