provlimatismoi top banner 2019

Η Ελληνοφρένεια ως γνωστόν ανακοίνωσε την 19/9/2019,ότι η συνεργασία της με τον Real διεκόπη. “Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συναδέλφους δημοσιογράφους & ηχολήπτες για την καλή συνεργασία που είχαμε. ‬‪Ευχαριστούμε και εσάς για την καθημερινή ακρόαση & στήριξη.‬ ‪Ραντεβού στα γουναράδικα. Καλή αντάμωση!‬”

        Ο ιδιοκτήτης του σταθμού εθίγη από τη λέξη “διεκόπη” και απάντησε σε έντονο ύφος

gounaradika ImgL

«να λέτε την αλήθεια. Το συμβόλαιό σας έληξε. Και παρά τις δυσκολίες της εποχής το τιμήσαμε πλήρως και χωρίς έκπτωση».

        Δεν θα αμφισβητήσουμε την αλήθεια της απάντησης του εργοδότη της Ελληνοφρένειας. Αυτά είναι σημεία των καιρών. Οι εργοδότες συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στα ΜΜΕ προτιμούν να αγοράσουν την εργατική δύναμη υπογράφοντας συμβόλαια ορισμένου χρόνου ώστε να την εκμεταλλεύονται όσο βγάζουν κέρδη. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γενικότερο κέρδος που είχε ο Real γιατί είναι γνωστό πως η ακροαματικότητα της Ελληνοφρένειας έσπαγε ρεκόρ. Μόνο που οι εργοδότες στον καπιταλισμό έχουν κι αυτοί διάφορες “υποχρεώσεις”, που σχετίζονται με τη συνολική λειτουργία της εταιρίας τους. Κι αν απειλούνται ή αν το γενικότερο συμφέρον τους το επιβάλει τότε “χάνουν” από τη μία τσέπη για να κερδίσουν από την άλλη. Η Ελληνοφρένεια στο βαθμό που κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούσε την πολιτική της δεξιάς που τότε τα έδινε όλα για την ανακατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας. Μόλις η δεξιά εξασφάλισε μέχρι και την κυβερνητική αυτοδυναμία τότε οι πολιτικές αλλάξανε και οι “καλοί”, οι “δημοκρατικοί” εργοδότες θυμήθηκαν αμέσως τα “συμβόλαια” ορισμένου χρόνου. Ξεκίνησαν με την Ελληνοφρένεια και οι κακές γλώσσες προβλέπουν ότι ...έπεται συνέχεια. 

        Εκείνο που εμείς δεν γνωρίζαμε ήταν η σημασία του χαιρετισμού της Ελληνοφρένειας “Ραντεβού στα γουναράδικα. Καλή αντάμωση”. Βρήκαμε πως η φράση αυτή βγήκε από ένα μύθο όπου οι αλεπούδες όταν έβγαιναν από τη φωλιά τους ποτέ δεν ήταν βέβαιες πως θα επιστρέψουν και έλεγαν μεταξύ τους ένα δικό τους πικρό χαιρετισμό «καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Αν δηλαδή τις σκότωναν οι κυνηγοί θα τις γδέρνανε στον πάγκο του γουναρά κι εκεί θα ξανανταμώνανε αργά ή γρήγορα τις άλλες σκοτωμένες αλεπούδες. Τη λαϊκή αυτή έκφραση τη χρησιμοποιούσε και ο Άρης Βελουχιώτης πριν από τις πολεμικές επιχειρήσεις του αναφερόμενος στο πιθανό θάνατο τόσο του ίδιου όσο και των συντρόφων του.

        Ξέρει καλά λοιπόν τι λέει η Ελληνοφρένεια με αυτό το χαιρετισμό. Δεν τρέφει αυταπάτες. Το αν θα βρει άλλον εργοδότη ή αν θα εκπέμπει από δικό της “στέκι” είναι δική της επιλογή και δε μας πέφτει λόγος. Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο “καλή αντάμωση”, που σημαίνει ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο διπλανό μας μπορεί να συμβούν και αύριο σε μας. Όσο ο συνολικός καπιταλιστής δεν μας “ενοχλεί” έχει τους δικούς του λόγους, εξυπηρετεί κάποια δικά του συμφέροντα. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας δημιουργεί αυταπάτες ότι υπάρχει “καλός” και “κακός” καπιταλισμός, “καλά” και “κακά” αφεντικά. Το καπιταλιστικό σύστημα έχει ανάγκη πότε από τα μεν και πότε από τα δε, στον ένα ή τον άλλο βαθμό. Αυτό το βλέπουμε καθαρά όχι μόνο στον τρόπο που μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους, τους ταξικούς αντιπάλους του αλλά και τα “δικά του παιδιά΅. Όταν δεν έχει ανάγκη τα ναζιστικά του μαντρόσκυλα, τα μεταμφιέζει ή τα βάζει στην άκρη για να τα εξαπολύσει μόλις τα ξαναχρειαστεί.

        Αυτό μας μηνύει η Ελληνοφρένεια. Καλή αντάμωση στα γουναράδικα λοιπόν. μπορούμε να λέμε μέχρι να καταργήσουμε τα γουναράδικα που γδέρνουν το λαό στο βωμό του κέρδους.

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση