provlimatismoi top banner 2019

Σάλος από χθες στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο με αφορμή τη χαλκευμένη είδηση ότι το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία για αύξηση του κατώτατου μισθού. Η περιβόητη τροπολογία μόνο για αύξηση του κατώτατου μισθού δε μιλάει. Απλά αναφέρεται σε ένα μηχανισμό, σε μια διαδικασία μελλοντικής και αβέβαιης αύξησης πενταροδεκάρων του κατώτατου μισθού χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

 afxisi Img22L

Για την πολυτραγουδισμένη μάλιστα αύξηση του κατώτατου μισθού υπάρχει μία ολόκληρη σειρά προϋποθέσεων πριν αυτή γίνει πράξη, μία διαδικασία αντίγραφο όσων είχε θεσμοθετήσει ο Γιάννης Βρούτσης, όταν ήταν υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται δηλαδή για νεκρανάσταση του «νόμου - εκτρώματος» που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και υπερψήφισε μετ' επαίνων σύμπας ο πολιτικός κόσμος της χώρας πλην βεβαίως των Λακεδαιμονίων. Αυτή την επαίσχυντη κοροϊδία καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ, αναδεικνύοντας το αντιδραστικό περιεχόμενο μιας νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει ότι ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, δηλαδή από το αστικό κράτος, μετά από διαβούλευση μαϊμού των ...«κοινωνικών εταίρων», και με κριτήριο πάντα την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

        Αυτά μεταφράστηκαν σαν “τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ” και αξιοποιήθηκε εν ριπή οφθαλμού από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο με μια αντικομμουνιστική υστερία που θύμιζε άλλες εποχές. Από τη μια θριαμβολογίες από υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής κι από την άλλη βροχή αναδημοσιεύσεις καταγγελιών εναντίον του ΚΚΕ, “του Κόμματος του λαού, που καταψηφίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού και συμπορεύεται ...με τη Χρυσή Αυγή”.

Ο στόχος

        Προς τι όμως όλος αυτός ο σαματάς; Δε χρειάζεται φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς ότι μπαίνοντας σε προεκλογική περίοδο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ακολουθεί κατά γράμμα την προεκλογική συνταγή των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δίνουν ήξεις-αφήξεις υποσχέσεις με στόχο την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης προς όφελός τους. Ό σαματάς όμως επιδιώκει γενικότερα, βαθύτερα, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που στοχεύουν στην κατασυκοφάντηση εκείνων που όχι μόνο αντιστρατεύονται μια πολιτική αλλά το ίδιο το κοινωνικό σύστημα που γεννά τις αντιλαϊκές πολιτικές. Πρόκειται για το μηχανισμό που βάζει σε εφαρμογή τις τεχνικές Ψυχολογικού Πολέμου που διεξάγει η άρχουσα τάξη για τη διατήρηση της κυριαρχίας της.

        Ο μηχανισμός αυτή τη φορά ξεκίνησε με ένα παπατζηλίκι, ένα πλασάρισμα μιας τροπολογίας για ψήφιση, που είναι καρμπόν του παλιού αντεργατικού νόμου της Ν.Δ. Ακολουθούν δηλώσεις και πρωτοσέλιδα με θριαμβολογίες για τη δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ αποσιωπάται η μοναδική πρόταση που κατατέθηκε από το ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται Επιλεκτική παράλειψη” και είναι μια λαθροχειρία που μιμείται τις τεχνικές του απατεώνα, που με ταχυδακτυλουργίες προσπαθεί να ξεγελάσει το κοινό. Η επιτυχία της λαθροχειρίας στηρίζεται στην επιλογή των κατάλληλων στοιχείων και τη συνειδητή παράλειψη ή υποβάθμιση όλων εκείνων, που δεν εξυπηρετούν ή αντιτίθενται στους σκοπούς της προπαγάνδας. Το παπατζηλίκι αυτό αντιστρέφει την αλήθεια και εμφανίζει αποδεκτή, ή έστω αναγκαστικά αποδεκτή, την κυβερνητική πολιτική.

Τα χαλκεία

        Γενικά, τα χαλκεία αυτών των πολιτικών μπορεί να είναι κεντρικά, δηλαδή να προέρχονται από κυβερνητικούς παράγοντες και υπηρεσίες και στη συνέχεια η παραπληροφόρηση να αναμεταδίδεται κατάλληλα φτιασιδωμένη από μεγάλα ΜΜΕ, blogs και άλλες μικρότερες αλλά πολυπληθέστερες εστίες διάδοσης πληροφοριών. Συνήθως η ευθύνη για την κατασκευή και διασπορά της παραπληροφόρησης χάνεται, διαχέεται, συσκοτίζεται, ενώ η ζημιά που προκάλεσε έχει πραγματοποιηθεί στο ακέραιο. Στον απληροφόρητο και στον κακά πληροφορημένο φτάνουν μηνύματα όπως τα παρακάτω:

“Το ΚΚΕ, το κόμμα του λαού και του εργάτη ψήφισε όχι στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν πειράζει παιδιά, ο Κουτσούμπας να παίρνει τον βουλευτικό μισθό και θα πάρετε κι εσείς σε 700 χρόνια που θα έρθει η επανάσταση”. Δύο χοντρά Γκεμπελικά ψέμματα που προβάλλουν το εφικτό μιας πολιτικής που θα μοιράζει ψίχουλα και το ανέφικτο της ριζικής ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.

 

afxisi kouts

 

ΚΚΕ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή δεν ψήφισαν την αύξηση του κατώτατου μισθού. Για άλλη μια φορά το ΚΚΕ συντάχθηκε με τους φασίστες”. Πρόκειται για μια “αντιφασιστική” φωνή που βγαίνει από τις εκάστοτε δυνάμεις του φωτός, που δήθεν. αντιμάχονται τις δυνάμεις του σκότους.

 

afxisi fb1

       

        Εκλογές έρχονται. Ο Ψυχολογικός Πόλεμος, που από τη μια θα σπέρνει την απογοήτευση για ριζική αλλαγή της αντιλαϊκής πολιτικής κι από την άλλη θα εμπορεύεται ψεύτικες ελπίδες, θα ενταθεί. Χρειάζεται προσοχή. Χρειάζεται μνήμη και γνώση του χθες για να μην επαναληφθεί σε εφιαλτικότερη μορφή στο σήμερα.

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση