provlimatismoi top banner 2019

Facebook: «Κάναμε λάθος – Ζητούμε συγγνώμη».

        Και “πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις” αποδεικνύεται πέρα για πέρα αληθινή η παρατήρηση του Ημεροδρόμου της 5 Ιούνη 2018 πως “ Κάθε άλλο παρά πρέπει να θεωρηθεί το θέμα ως λήξαν”. Ύστερα από τις διαστάσεις που πήρε η λογοκρισία που επιβλήθηκε στην ανάρτηση του Νίκου Μπογιόπουλου τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

blockarisma ImgL

το Facebook αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη. Αλλά από ότι αποδεικνύεται το θέμα είναι βαθύτερο και έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

        Η ανάρτηση του “Αντώνης Διότιμος” στο Facebook με τίτλο “Πού στηρίχθηκε η φασιστική προπαγάνδα στον Β' παγκόσμιο Πόλεμο;” μπλοκαρίστηκε από το Facebook για μία εβδομάδα, από τις 7 και θα συνεχισθεί έως τις 14 Ιούνη 2018. Η ανάρτηση είναι το ομώνυμο κεφάλαιο του Αόρατου Πολέμου της ιστοσελίδας του Διότιμου www.dioti.gr. Πρόκειται για τον Ψυχολογικό Πόλεμο που υφίσταται ο άνθρωπος από τη στιγμή που ανοίγει τα μάτια του. Περιγράφει την εξέλιξη αυτού του πολέμου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και τις τεχνικές που εφαρμόζονται για τη δηλητηρίαση της ανθρώπινης συνείδησης. Το facebook μπλόκαρε την ανάρτηση στις ομάδες, στις οποίες ο “Αντώνης Διότιμος” είναι μέλος. Εδώ μπαίνουν πολλά ερωτηματικά. Για ποιο λόγο έγινε, τι σημαίνει και μέχρι πού φτάνει το “μπλοκάρισμα”; Πώς σχετίζεται το μπλοκάρισμα του Διότιμου με το αντίστοιχο μπλοκάρισμα του Ημεροδρόμου; Μέχρι πού φτάνει και τί αφορά αυτή η συγνώμη του Facebook; Πρόκειται για ένα λάθος που διορθώθηκε και δε θα ξανασυμβεί; Ή μήπως πρόκειται για κάτι βαθύτερο που ξεπερνά τα όρια τόσο του λάθους όσο και της συγνώμης;

Αντιγράφουμε το μήνυμα με το οποίο το Facebook μπλόκαρε τον Διότιμο:

blokarisma

        Με το ίδιο μήνυμα έχουν μπλοκαριστεί και προηγούμενες δημοσιεύσεις του Διότιμου. Η αιτιολόγηση της απαγόρευσης που αφορά στην παραβίαση κανονισμού του Facebook προκάλεσε ερωτηματικά και γι αυτό στο προηγούμενο μπλοκάρισμα ο Διότιμος διαμαρτυρήθηκε στον ειδικό χώρο του Facebook και ζήτησε να πληροφορηθεί ποιος είναι ο κανονισμός που παραβιάσθηκε και ποιες είναι “οι ομάδες που δε διαχειρίζεται”. Το Facebook αγνόησε το αίτημα-διαμαρτυρία και προχώρησε στο επόμενο μπλοκάρισμα που αφορούσε τη φασιστική προπαγάνδα.

Οι τεράστιες συνέπειες των μπλοκαρισμάτων:

        Τα μπλοκαρίσματα αφορούν δημοσιεύσεις σε ένα “Κοινωνικό Δίκτυο”. Οι επώνυμες ή ανώνυμες ή με ψευδώνυμο αναρτήσεις διαβάζονται καθημερινά από εκατομμύρια άτομα στο λεωφορείο, στο τρένο, στο γραφείο, στο σπίτι, στους χώρους αναψυχής. Αυτό έχει ως συνέπεια η καθημερινή πληροφόρηση να μην προέρχεται μόνο από τα επίσημα ΜΜΕ αλλά κυρίως από τη διακίνηση άρθρων, φράσεων, φωτογραφιών, βιντεοκλίπ κλπ των ατόμων που αλληλογραφούν δημόσια, των “φίλων”, που είναι μάλιστα καταχωρημένοι και σε ομάδες. Όταν επομένως μία ανάρτηση δεν είναι της αρεσκείας του “Κοινωνικού δικτύου” που φιλοξενεί την ανάρτηση, τότε ένας από τους τρόπους περιορισμού της προβολής της είναι το μπλοκάρισμα της κοινοποίησής της στις “ομάδες”, στις οποίες είναι μέλος ο αναρτών. Αν τώρα λάβει κανείς υπόψη του ότι κάθε ομάδα έχει από μερικές εκατοντάδες έως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, τότε μπορεί να αντιληφθεί τον τεράστιο βαθμό στον οποίο περιορίζεται η διάδοση ιδεών με αυτό το μπλοκάρισμα.

Τα Κοινωνικά δίκτυα

        Αυτό που απομένει μετά τα μπλοκαρίσματα είναι οι ευχές τύπου “Καλημέρααααααα” τα “Χρόνια πολλά”, οι φωτογραφίες, τα τραγούδια, τα σκάνδαλα, τα νέα που διακινούν οι φορείς της άρχουσας τάξης και οτιδήποτε άλλο δεν προβληματίζει τα άτομα της κοινωνίας για τη δομή, την ουσία, την αναγκαιότητα αλλαγής της κοινωνίας. Οι αναρτήσεις του Διότιμου και της ιστοσελίδας www.dioti.gr θέτουν επί τάπητος τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, τα συνδέουν με την εξέλιξή της, προβάλλουν την ομορφιά και τις αξίες της ζωής, τους αγώνες για την αλλαγή της βάσης της σημερινής κοινωνίας, το όραμα ενός νέου κόσμου, που να ταιριάζει στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. Για να έρθει πιο κοντά η μέρα που θα υπάρχουν κοινωνικά δίκτυα που θα προωθούν το κοινωνικό δίκαιο, το δίκαιο των πολλών. Αυτό είναι που ενοχλεί και γι αυτό μπλοκάρονται.

Μπορείτε να σχολιάσετε...


Security code
Ανανέωση