Μόνο λίγες βδομάδες είχαν περάσει από τότε που η πληγωμένη και περήφανη πρωτεύουσα είχε γιορτάσει την απελευθέρωσή της από το φασιστικό ζυγό. Μια απελευθέρωση, που δεν την είχε χαρίσει κανένας δυνατός του κόσμου αυτού, παρά μόνο είχε κερδηθεί από το αίμα και τη θυσία του λαού της.

        Χαρακτηρίζεται τρομακτικό και προκαλεί πράγματι τρόμο το δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναφέρεται στις τεράστιες επιπτώσεις που θα φέρει στη ζωή μας η λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Προβλέπεται, πως η τεχνολογία μέχρι περίπου το 2030 θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή

Στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από την παρακμή, τα κοινωνικά αδιέξοδα και τη σήψη, μια εποχή που ο ψυχολογικός πόλεμος με προπαγανδιστικά όπλα το ψέμα, την αποσιώπηση, τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία καταστρέφει σε παγκόσμια κλίμακα συνειδήσεις έχουμε μόνο ένα όπλο άμυνας.

        Ήταν στην Ισπανία στις 18 Ιουλίου του 1936, όταν ακούστηκαν στα ερτζιανά δυο λέξεις πύρινες που λαμπάδιαζαν την καρδιά κάθε ανθρώπου, που ήθελε να είναι λεύτερος.

Τίποτα δεν ήταν πια ίδιο μετά τις 24 Νοεμβρίου του 1859. Μετά τη μέρα δηλαδή, που εκδόθηκε το μνημειώδες σύγγραμμα "Η καταγωγή των ειδών", προϊόν του ασίγαστου ερευνητικού πνεύματος ενός πενηντάχρονου φυσιοδίφη και γεωλόγου, που έφερε το όνομα Κάρολος Δαρβίνος.

  Κάποιοι γιορτάζουν σήμερα. Γι αυτούς η πτώση του “Τείχους του Βερολίνου” σήμαινε όχι απλά την ενοποίηση των δύο τμημάτων της Γερμανίας αλλά το ξεκίνημα της γενικής εφόδου για την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης.

Σαν σήμερα ήταν στα 1961 κάπου στις στέπες της Καλιφόρνιας και μακριά από την κοινωνία, όταν υπέκυπτε στον καρκίνο ένας άνθρωπος μοναχικός και τυφλός, που δεν είχε πάψει μέχρι την τελευταία του στιγμή να νοσταλγεί και συγχρόνως να οραματίζεται "ένα γενναίο καινούργιο κόσμο".

Και να, που οι επόμενες εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά. Τίποτα δεν είναι ίδιο αλλά και τίποτα δεν άλλαξε από τότε, που ο ελληνικός λαός με το πιστόλι στον κρόταφο “όφειλε” να εξοφλήσει τα χρέη του κεφαλαίου.

 “ -Πώς κοιμηθήκατε κ. Μαλτέζο;.. Από δω βάλτο καλά στο μυαλό σου βγαίνουν μόνο ανανήψαντες ή πεθαμένοι.

Από την απελευθέρωση της Ελλάδας μέχρι σήμερα ο λαός καλείται να παρακολουθήσει σαν θεατής το ίδιο θεατρικό έργο, που παίζεται ξανά και ξανά με την ίδια πάντα σκηνοθεσία αλλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές , προκειμένου να απομακρυνθεί ο λαός από τη λύση των προβλημάτων του ξεχνώντας τη δύναμή του.